onsdag 30 oktober 2013

Hello Kitty tårta

Jag hade en beställning till en liten tjej som fyllde 4 år i helgen och hon hade önskat sig prinsessor, Barbie eller Hello Kitty. Eftersom jag gjort Hello Kitty en gång förut så valde jag det och gjorde jag henne som en liten prinsessa så fick jag ju med två av hennes önskningar i alla fall. Fann så otroligt söta minimarsmallows som jag var tvungen att köpa och använde det som dekoration runt tårtan. Här ser ni resultatet.




Nu har jag ytterligare en beställning den här helgen. Såå kul! Ska sätta mig och tillverka lite dekorationer nu och resultatet får ni se en annan dag. Tjingeling!!

fredag 25 oktober 2013

Det rullar på

Har inte hunnit blogga så mycket nu ett tag. Jag har åtagit mig ett litet uppdrag åt en ideell förening i Sunne som heter RSMH och ska försöka hjälpa dem att göra en utvärdering på ett projekt de har i sin verksamhet. Jättekul och spännande och lärorikt om inte annat. Sen har jag också gått med i en tårttävling om årets tårtbagare 2013, ett av mina bidrag kan ni se här och ett annat här. Om någon är inne och inte redan har röstat så får ni gärna göra det och viktigast är att ni i sådana fall trycker på gillaknappen bredvid tårtorna. Tack :) Tårtbeställningar rullar också in och jag håller nu på med en tårta till en liten tjej som fyller 4 år och ska ha kalas i morgon. Vem är det här som tittar över kanten?? He, he... ni får se mer av den när den är färdig.

måndag 21 oktober 2013

Fräscha upp med små medel.

Just nu är jag inne i en period där jag vill göra om massor hemma men då det inte finns möjligheter för några större utsvävningar just nu så får man försöka piffa upp så gott man kan med små medel. Jag var med min mamma till Karlstad häromdagen och passade då på att gå in på tygfabriken. En hel fabrikslokal fylld med en massa tyger och det är riktigt bra priser på tygerna också. Det här var vad jag kom hem med...


Min äldsta dotter börjar nu bli så stor att hon vill ta bort alla gosedjur och gulliduttiga saker och få det lite mer "tonårsaktigt" i sitt rum. Vi har då försökt att införa lite svarta detaljer i rummet och ta bort en del gammalt skräp som bara står och samlar damm. Då hon har det största sovrummet i vårt hus så finns det också möjlighet att möblera om lite grann så det gjorde vi och det vart kanonbra. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var jättekul att möblera om när jag var liten. Av det svarta tyget klädde vi om hennes kuddar som hon har som sänggavel, resultatet blev mycket bra och hon vart nöjd, vilket är huvudsaken. Det blommiga tyget har jag tänkt till gardiner i vardagsrummet men det får ni se vid ett annat tillfälle.


onsdag 16 oktober 2013

Minnen

När jag var liten tillbringade jag ofta en stor del av mina somrar hos min farmor och skulle ibland vilja åka tillbaka i tiden för att få vara liten igen och bli riktigt omhändertagen som jag blev hos farmor. Jag vet att jag kanske har en romantiserad bild av verkligheten men jag får ändå en mysig känsla när jag tänker på den tiden. Det är från farmor jag tror att jag har fått min förmåga att baka tårtor då jag brukade hjälpa henne i köket och garnera tårtor till olika tillfällen. I sovrummet hos farmor hängde en tavla som jag ofta låg och tittade på innan jag skulle somna och jag tyckte så mycket om den tavlan. Tyvärr så försvann den någonstans när hennes hus såldes. Därför blev jag så glad när jag för ett tag sedan fann en porslinsfigurin som föreställde just det som var på tavlan. Nu pryder den mitt hem och jag tycker den är så vacker, den gör mig glad och jag tänker på farmor varje gång jag ser den.


måndag 14 oktober 2013

Monsterbokmärken

Såg något som jag tycker är väldigt genialiskt i en pysseltidning jag köpte häromdagen. Jag läser rätt mycket och även mina barn och då tycker jag att det är roligt med ett fint bokmärke i boken istället för att vika sidan man är på. För barnen kan man då göra dessa roliga monsterbokmärken men jag ska också prova att göra några andra varianter som passar mer till vuxna. Det behöver ju inte heller vara monster utan kanske en glad gubbe istället, eller som min dotter gjorde en som räcker ut tungan. Kan vara en trevlig liten "gåbortpresent" eller bara att ge det till någon som betyder något för en. Skulle i alla fall jag bli glad över.



torsdag 10 oktober 2013

Mumsig äppelsmulpaj

Tittade på Mitt Kök på TV4 häromdagen och där gjorde förra årets vinnare i "hela Sverige bakar" - Christina Gyllner, en äppelsmulpaj som såg suveränt god ut, så den var jag också tvungen att prova. I den skulle man använda sig av dulce de leche och det har jag tänkt prova många gånger men aldrig kommit mig för. Nu köpte jag kondenserad mjölk och kokade den i två timmar igår för att sedan använda till pajen. Vi provsmakade på kolasåsen innan och den var god men smakade lite messmör vilket jag kan ha lite svårt för.

Dulce de leche

Vi bänkade oss i soffan och njöt av pajen inför kockarnas kamp på TV:n. Pajen var smarrig men väldigt söt och mäktig så man behövde inte så mycket. Jag tror att det hade varit bättre att servera den tillsammans med vaniljglass istället för vaniljvisp som vi hade den här gången då det bidrog med ännu mer sötma. Vi får se om det blir någon mer gång om man då kanske kan göra en mindre söt variant på den.


fredag 4 oktober 2013

Återbruk

Köpte en gammal mässingslampa på loppis för ett tag sedan för bara 40 kr. Efter att vi bytt ut kontakten och målat den vit (såklart), vart det som en ny lampa. Jag är väldigt nöjd! Skulle bara vilja köpa en ny skärm men har inte funnit någon jag tyckt om än så det fick bli en jag redan hade hemma så länge. Nu åkte en svart, ful, smal, IKEA fot bort och denna kom på plats istället. Skulle behöva byta ut en annan ful lampfot jag har också men då skulle jag vilja ha en rejält hög lampa och det har jag inte lyckats få tag på, inte på loppis i alla fall. Jag kanske får gå till lampaffären och införskaffa en men då tror jag inte att det räcker med 40 kr ;-)
                                               
                                                   Före...


                                                   Efter....